Prevencija kada insulьte

Moždani udar-to je patološki stanje mozga, koja se razvija zbog drastičnog kršenja dotok krvi afferentnыh neurona i njihovih fatalnost sa dolaskom Opšti analitički i očagovoй neurološkim simptomatiki, koja opstaje više dana ili izaziva smrt klijenta u kratkom roku. U budućnosti, ova bolest izaziva sukcesivno problema parezы, paraliči, poremećaji govora, kao i problemima vestibularnog aparata, koji su glavni uzroci invaliditeta i kršenje socijalne adaptacije klijenata nakon moždanog udara. Danas odličan odnos cena-da se spreči rast ove bolesti-primarna, kao i Sekundarna prevencija moždanog udara.

Poseta antigipertenzivnoй terapije

Poseta antigipertenzivnoй terapijePovećanje visok krvni pritisak je najvažniji, kao i dobro lečiti opasan element za razvoj hemoragijske, kao i išemičeskih moždanog udara. Tipičan problem hipertenzije ili glavni hipertenzija je čest analitičke hipertenzije situacije sa nagli porast krvnog pritiska, uz gubitak miocitov vaskularnog zida, što dovodi do formiranja brojnih aneurizme sa razvojem krvarenja umu. Ili oticanje zidova moždanih arterija, a takođe arteriol, suženje ili zatvaranje šupljine sa razvojem malih dubokim infarkta mozga. Prevencija moždanog udara mozga je kontrola visok krvni pritisak, zatim imenovanjem gipotenzivnыh lekova – prevenciju APF, blokatori kalcijum kanala, diuretici ili blokatori angiotenzin II receptora sa specifičnim opcija u svakom konkretnom slučaju Lek. Gipotenzivnыe lekovi se uzimaju dugo održavanje optimalnog stepena povećanja krvnog pritiska sa obaveznom korekciju lečenje lekarom (kardiologom ili terapeut). Sve instrukcije preventivni rad, da se zaustavi rast udaraca u upravljanje faktorima pretnje i njihovo usavršavanje. Svi faktori rizika su podeljeni u nekoliko klasifikacija, verovanja, ponašanja i „metabolizam“. Specifični lekovi poboljšanje „deljenje“ aspekte, kao i povlačenje ponašanja elemenata, leže u osnovi upozorenja išemičeskih i gemorragičeskih moždanog udara.

Karakteristike osnovni preventivni išemičeskogo moždanog udara kod žena

Karakteristike osnovni preventivni išemičeskogo moždanog udara kod ženaGlavne эtiologičeskie izvori razvoj akutne cerebralьnыh toka ateroskleroza analitičkih sudova, kao i visok krvni pritisak kada išemičeskom insulьte, kao i malignih visok krvni pritisak istorije patologije analitičkih sudova (aneurizme, arteriovenoznыe malьformacii, dijabetesa angiopatii, kao i druge pasopati) u hemoragijske moždanog udara tipa. Statinы (pravastatin, simvastatin i niacin). Lekovi koji smanjuju nivo lipida plazme, a takođe daje podsticaj razvoju i otloženiю holesterola u plakete holesterola, a takođe se smanjuje opasnost išemičeskogo moždanog udara i infarkta miokarda. Na današnji dan, išemičeskim moždanog udara, u uzrastu od 18 do 40 godina često stvaraju kod žena, o dužeg korišćenja oralnih kontraceptiva, tokom patoloških obuke po trudnoće i porođaja, kao i disgormonalьnыe problem (zbog povišen nivo estrogena, što dovodi do povećanja krvnog ugruška i tromba). Kada tipičnih i naprednim migrene napadi, koji su praćeni dugim spazmom analitičkih sudova u kombinaciji sa pušenjem cigareta izaziva napade proširenih kapilara, kao i trovanja makroorganizma, doprinosi progresija degenerativnih procedura u analitičkih sudova. U bazi se spreči rast intenzivne problema cerebralne cirkulacije u išemičeskom unesete žene:

  • odvikavanje od pušenja i drugih štetnih navika;
  • kontrola krvnog pritiska i prijem anti-hipertenzivnih sredstava;
  • dobro uravnoteženu ishranu i održavanju zdravog načina života kroz vežbe;
  • odgovarajući unos oralnih kontraceptiva za upravljanje hormon stepeni, kao i na prijemu sa ginekologa-эndokrinologom;
  • tretman hormonske uslova, zahteva promene (mastopathi, endometrioza, polikistoz jajnika).

Primarna prevencija akutnih poremećaja cerebralne cirkulacije

Postoje 2 osnovne vrste udara:

  1. ishemijska (u vezi zapušiti ili grčevi mozga kapillяr izaziva nedovoljan protok krvi u delu mozga i smrt nervnih ćelija u fokus nekroze, kao i rast svesti infarkt);
  2. hemoragičnog (krvarenje u vezi sa otrыvaniem analitičkog suda (arterije ili vene) strujanje krvi direktno u mešavina uma ili pod njegovim ljuske, taksirovatь životnu nervni tkanina, izaziva smrt nervnih ćelija i podsticanje rasta, kao i razvoj edema mozga).

Primarna prevencija akutnih poremećaja cerebralne cirkulacije

Glavni izbegavanja moždanog udara-to je kompleks mera usmerenih na sprečavanje rasta intenzivnih smetnji analitičkih cirkulacije hemoragičnog moždanog udara ili infarkta mozga (išemičeskiй moždani udar) – održavanje zdravog načina života, odličnu ishranu, očuvanje velike mase tela, uzdržavanje od pušenja cigareta, kao i odgovarajući lekarski tretman stanja srca, kao i kapilara, dijabetesa i drugih bolesti. Ateroskleroze nastaje kao posledica poremećaja lipida i stope rasta hiperholesterolemija. Holesterol rešava na unutrašnjoj vыstilki od kapilarne formiranje aterosklerotičeskie plakete, koja ograničava protok krvi u krvnim sudovima-srce, mozak i druge organe u telu. Oni ulceracije sa izborom iz trombocita dovodi do obliteracii arterija mozga slomljen ishrana i dah afferentnogo neйrona, dovode do gubitka nervnih ćelija sa formiranjem analitičkih srčanog udara.