Zajednički probleme i također dijetu režim

Zajednički probleme i također dijetu režimDijeta planu, težinu kao ishranu dodatke mogu da doprinesu slatki mali majmun je suociti sa nekim zajednički bolesti naravno. Ovo stvaranju veličini tobogan postavio u upotrebi preko postojeće istraživanje dokaz za dijetu režim i hranu dodatke udara u osteoarthritis, nivereumassa kao kihdissä. Program je zapravo bio držao položiti tako SOMTY: nema treninga dan u Tampere 18.11.2016. Dole je brzo ponovimo za prezentaciju. Osteo artritis. Osteoarthritis glavni način života tretman je smršao.

To je tipično za randomised prema prednost bol borbu i funkcionalan renoviranja, briga je uvjerio istraživanje dokaz. Sve najbolje moći čini se da je vježba unapređenja kao pada težinu dijetama na jedan put. Ginger je randomised studije (5 računala) meta-analiza, prema malo tehniku ekstra efikasan za bol i fizički teško borbu. Studije, međutim, relativno mala, kvalitet nepotpun i također pušten u manje poštovan znanstvenih časopisa. Inkiväärille nasumična osoba li prestati tretman redovno od šećera pilula randomised, što ukazuje na to da je ginger od poremećaja (ili razne druge) negativan uticaj će prestati nešto svoje široku upotrebu.

Reumatidnog artritisa

Reumatidnog artritisaBilo koju vrstu dijeta planu nije jak dokaz od reumatidnog zajednički upalu. Pušten u 2010 systemoidun literatura radi prijem, prema Mediterana dijeta planu, ili tjedan, posta nakon veganska ishrana, plan efikasnosti je znak prikaži. Njihova snaga možda, ipak, mnogo zasnovano na istraživanjima posmatrane (spontano) u isto vrijeme slendering. Eliminacije i također ne – izbjegavanje dijeta planu nema dokaza i također reumatoidno zajednički upalu Postojeće Terapiju predlog su preporučio. Riblje ulje za svetlo bol-smanjenje i također anti-zapaljive lijek koji traže malo efekat je radije uvjeravanja studija dokaze.

Riblje ulje također smanjuje rano ujutro ukočenost od reumatidnog zajednički upalu. Vitamin D. srednjoj unos je obrnuto o reumatidnog artritisa prijetnja, kao reumatoidno zajednički upalu aktivnost. Ovo meta-analiza nivou dokaz od populaciju studije ukazuje na to da vitamin D. utjecati na stanje početka i također aktivnost. Vitamin D. je tako mala doza od 12.5 mcg/dan spustio reumatidnog artritisa znaci, ipak ostavio doziranje  ne placebo mnogo bolje manje 6-12 trajanje u nasumična suđenja. Američke velike u nasumična pet godina studija u 10 mcg/dan nije zaštititi protiv nivereumaan bolesti, kada poređenje meta je bio glup tretman. Turmerik začina kurkumiinista je nasumična od istraživanja u meta-analiza nivo dokaz u reumatoidno zajednički upalu. Postoji i dokaz da je nizak-dozu anti-zapaljive medicine. Studije, međutim, prilično su mala, kvalitet nepotpun i objavio u mnogo manje istaknutu klinički dnevnik. Istraživanja zapravo izvršena u poboljšanje da samo u istočnoj populacija, tako da njihove primjena da zapadne pojedinca je nije sigurno.

Giht bol, na kraju

Giht bol ukazuje na urate, odnosno mokraćne kiseline kondenzacija u zglobovima i u nekim slučajevima druge stanice. Urate kristali su iglu dizajnirao i jer spojevi neugodni zapaljive odgovor. Običan giht bol područje je veliki prst bazu, još uvek bi mogao da se nalazi u razne druge zglobova poput zglob zajednički lokaciju. Giht artritis hranjive opasnosti elementi su visoki alkohol, posebno pivo i duhovi koristiti, u izobilju životinja purine baze unos u dijeti, visoko šećer i također voće šećer koristim, i crvena kao i prefinjena meso teško koristiti. Za razliku kafu debela piti i mliječnih proizvoda koristiti pored puno folnu kiselinu potrošnje izgleda da kihdiltä sigurnost faktor. Gojaznost je dodatno je giht prijetnja faktor. Trenutno 5 do 10 funti dijetu programe smanjenje giht artritis napad rizik za oko pedeset procenata.Giht bol, na kraju

Pored giht napad može da se suoci sa strane ograničavanje purine potrošnje pored dodaje nešto hrane i također pića da poveća urate ispunjavao. Ovo dijeta planu promjene mnogo više iscrpna uputstva oheissa tobogan embeded u razmišljao o tome giht napad tretman purine ograničenje je ne samovoljno namijenjen istraživanja na osnovu informacija i stoga smjernice bi se razlikuju u raznim literatura radi izvora. Giht artritis se mogu nositi i također tretman je također lijekova. Motiviranje zdravoj dijeti plan je korisno za zajedničke upalu ljudi stalno uprkos činjenici da dijete je zapravo nije pokazala da gubiš na težini nezavisni efekat na bol u zglobovima u razne druge zajednički uslovima kao kihdissä. Zdrav i zdravoj dijeti aids kontrolu bol u zglobovima povezani dolazi sa bolest, kao i njihove metabolizma uslovima. Bol u zglobovima pati od razne druge mnogo više metabolizma sindrom, srčane bolesti srca ili tip 2 dijabetisa kao bolest.